• High Contrast Button
  • BIP
Chemia0 Background Fade2

Wydział Chemiczny

Rada do spraw Stopni Naukowych w dyscyplinach nauki chemiczne, inżynieria chemiczna, technologia żywności i żywienia

Przewodniczący: prof. dr hab. inż. Andrzej Marcinek
Z-ca Przewodniczącego: prof. dr hab. inż. Beata Gutarowska

Członkowie:
dr hab. inż. Maria Balcerek, profesor uczelni
prof. dr hab. inż. Dariusz Bieliński
prof. dr hab. inż. Marcin Bizukojć
dr hab. inż. Radosław Bonikowski, profesor uczelni
prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
dr hab. inż. Marta Gmurek, profesor uczelni
dr hab. inż. Jarosław Jung, profesor uczelni
dr hab. inż. Hanna Kierzkowska-Pawlak, profesor uczelni
prof. dr hab. inż. Elżbieta Klewicka
prof. dr hab. inż. Beata Kolesińska
prof. dr hab. Maria Koziołkiewicz
dr hab. inż. Dorota Kręgiel, profesor uczelni
dr hab. inż. Konrad Olejnik, profesor uczelni
prof. dr hab. inż. Krzysztof Strzelec
prof. dr hab. inż. Małgorzata I. Szynkowska-Jóźwik
dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz, profesor uczelni
 

Wydział Chemiczny

Pn Wt Śr Cz Pt So N
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Chemiczna kartka z kalendarza

25 stycznia 1627 urodził się Robert Boyle, chemik oraz fizyk brytyjski, który rozwinął chemiczną analizę jakościową, zastosował wskaźnik umożliwiający rozróżnienie roztworów kwasów oraz zasad, a także, niezależnie od Edme Mariotte’a, sformułował tzw. prawo Boyle’a-Mariotte’a.

 Alchemium on-line

KOMUNIKATY DZIEKANATU

DZIAŁANIA EDUKACYJNE

NASZE KOŁA NAUKOWE

 
 
 
 
 

Galeria „Politechnika”

Galeria PL

Wikamp

wikamp
virtul
poczta
webdziekanat
akty prawne
szkolenia
Fb

Facebook
YT

RG

ResearchGate
Wiki

Wikipedia